11/04/2012 Ομάδα εκπροσώπων της ΑΧΕΠΑ επισκέπτεται το Πατριαρχείο

Την πρωΐαν της Μεγάλης Τετάρτης, 29ης Μαρτίου/11ης Απριλίου 2012, ομάς εκπροσώπων της οργανώσεως ΑΧΕΠΑ των Ελληνικών Κοινοτήτων των ΗΠΑ επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Την εικοσαμελή ταύτην ομάδα εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και ωμίλησεν εις αυτήν περί του έργου του Πατριαρχείου εξ αρχής του Χριστιανισμού εις την Αγίαν Γην και από το 638 μ.Χ. και εξής από των ημερών του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Σωφρονίου,   συγγραφέως και ποιητού, θεολογήσαντος περί του Θεανθρώπου Χριστού ως του ενός προσώπου μετά δύο φύσεων, δύο θελημάτων και δύο ενεργημάτων, και εκπονητού της Συμφωνίας-Ακτιναμέ μετά του Χαλίφου Ομάρ –Χατάμπ. Ωσαύτως έλαβε χώραν συζήτησις περί της πνευματικής και υλικής περιουσίας του Πατριαρχείου εις στρατηγικής σημασίας περιοχάς εντός και εκτός της Ιερουσαλήμ.

Τούτους κατευώδωσεν ο Μακαριώτατος δια του βιβλίου του κ. Δημητρακοπούλου περί του τόπου του Βαπτίσματος του  Κυρίου και δια των ευχών Αυτού και δι Ιεροσολυμιτικών ευλογιών, ίνα έχουν ευλογημένον και πλούσιον προσκύνημα.

Εκ της Αρχιγραμματείας.

Η πρωτότυπη είδηση σε πολυτονική γραφή με το video βρίσκεται στην Πύλη ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου στον σύνδεσμο http://www.jp-newsgate.net/gr/2012/04/11/5741/




ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ
Powered by active³ CMS - 06/06/2026 3:26:12 μμ