17/10/2011 Η «Ρωμηοσύνη» συνδράμει το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας

Mε πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο έλεγχος στοματικής υγιεινής των παιδιών που περιθάλπονται από το Κέντρο Αγάπης στην Ελευσίνα, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, από ομάδα οδοντιάτρων που επισκέφτηκαν το Κέντρο.

Με ευαισθησία και σεβασμό προς τις παιδικές ψυχές, αλλά κυρίως με ανιδιοτέλεια και αγάπη, η ομάδα των Οδοντιάτρων με επικεφαλής την κ. Μαρία Χριστοφόρου, προχώρησαν στον οδοντιατρικό έλεγχο περίπου 40 παιδιών, κατέγραψαν τα προβλήματα και δώρισαν οδοντόβουρτσες στα παιδιά. Σύντομα θα ρυθμιστεί η μετάβαση των παιδιών στα οδοντιατρεία των εθελοντών ιατρών, προκειμένου να γίνει διόρθωση των προβλημάτων τους.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μια ολιγόλεπτη, αλλά άκρως σημαντική παρουσίαση για τους τρόπους διατήρησης της στοματικής υγιεινής, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τα παιδιά, αλλά και εθελοντές του Κέντρου.

Ταυτόχρονα τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να  απασχοληθούν με δραστηριότητες, όπως την κατασκευή καλουπιών από πλαστελίνη, τη ζωγραφική και την κατασκευή μικρών δοντιών, τα οποία μορφοποίησαν με τη φαντασία τους τα παιδιά.

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας, κ. Χαράλαμπος Πηρουνάκης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την οδοντιατρική ομάδα και τη Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» για την πρωτοβουλία τους και τη χαρά που έδωσαν στα παιδιά, ενώ η Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια του φορέα κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, που παρευρέθηκε, συνεχάρη τον κ. Πηρουνάκη και τους εθελοντές για το έργο τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν στην περαιτέρω διοργάνωση επισκέψεων από ιατρούς και άλλων ειδικοτήτων, όπως παθολόγους, παιδιάτρους, ψυχιάτρους, οι οποίοι εθελοντικά και αφιλοκερδώς θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους προς τα παιδιά του Κέντρου.

 

Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»Τα παιδιά του Κέντρου Αγάπης κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής εξέτασης

Τα παιδιά του Κέντρου Αγάπης κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής εξέτασης

Τα παιδιά του Κέντρου Αγάπης κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής εξέτασης

Οι εθελοντές καταγράφουν τα στοιχεία και τα προβλήματα των παιδιών

Τα παιδιά ενημερώνονται για τις κατασκευές με την πλαστελίνη

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους με τις πλαστελίνες

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους με τις πλαστελίνες

Το αποτέλεσμα της δραστηριότητας των παιδιών του Κέντρου με τις πλαστελίνες

Τα παιδιά και οι εθελοντές του Κέντρου παρακολουθούν την παρουσίαση για τη φροντίδα των δοντιών

Η Οδοντίατρος Μαρία Χριστοφόρου κατά την παρουσίαση για τη φροντίδα των δοντιών


ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ
Powered by active³ CMS - 06/10/2022 11:55:03 μμ