31/01/2011 Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποδίδει την εόρτιο αυτού επίσκεψη στο Αρμενικό Πατριαρχείο

Την Δευτέραν, 18ην /31ην Ιανουαρίου 2011, κατόπιν της γενομένης δευθετήσεως και κατόπιν της παρ’ ημίν επισκέψεως των Αρμενίων, κατά το έθος και την τάξιν, το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων απέδωσε την επίσκεψιν αυτού εφ’ εορταίς Χριστουγέννων εις το Πατριαρχείον των Αρμενίων.Της επισκέψεως ταύτης ηγήθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό Αρχιερέων και Αρχιμανδριτών της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος.  Η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου εγένετο δεκτή υπό του υπερήλικος Αρμενίου Πατριάρχου κ. Turkom Manoukian και Αρμενίων Αρχιερέων και Ιερέων.

Καλωσορίζων ο Αρμένιος Πατριάρχης, είπεν ότι η Αγία Γη, λόγω της συνυπάρξεως πολλών Χριστιανικών Κοινοτήτων εις αυτήν, έχει το προνόμιον να εορτάζη ουχί άπαξ τας χριστιανικάς εορτάς, αλλά δις και τρις, ως αυτήν των Χριστουγέννων, την οποίαν η Δυτική Εκκλησία εορτάζει την 25ην Δεκεμβρίου, το Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείον την 25ην Δεκεμβρίου/ 7ην Ιανουαρίου και την 19ην Ιανουαρίου, ημερομηνίαν κατά την οποίαν, συμφώνως προς την αρχαίαν Βυζαντινήν τάξιν, η Αρμενική Εκκλησία εορτάζει Χριστούγεννα και Θεοφάνεια μαζί. Εις το πνεύμα τούτο της αγάπης και της εν ειρήνη συνυπάρξεως ηυχήθη, όπως συνεχίσουν να διάγουν εις το εξής αι δύο Χριστιανικαί Εκκλησίαι επί των Παναγίων Προσκυνημάτων. Εν τω πνεύματι τούτω ωμίλησε και ο Επίσκοπος του Αρμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Νουρχάν.

Εις τους λόγους τούτους απήντησεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος δια της κάτωθι προσφωνήσεως Αυτού: (βλ. ηλεκτρονικόν σύνδεσμον: http://www.jp-newsgate.net/en/2011/01/31/1147/)

Περαίνων την προσφώνησιν Αυτού ταύτην ο Μακαριώτατος ηυχήθη, όπως αι ανταλλαγείσαι αύται εόρτιοι επισκέψεις συντελέσουν εις την ειρηνικήν επίλυσιν των προσκυνηματικών διαφορών ημών και την ειρηνικήν ημών συνύπαρξιν επί των Παναγίων Προσκυνημάτων.

Εκ της Αρχιγραμματείας

 

Η πρωτότυπη είδηση σε πολυτονική γραφή βρίσκεται στην Πύλη ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου στον σύνδεσμο http://www.jp-newsgate.net/gr/2011/01/31/2808/




ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ
Powered by active³ CMS - 05/06/2026 3:46:58 μμ