Πέμπτη, 18 Ιουλ, 2024
Αιμιλιανού, Παύλου, Θέης μαρτ. Παμβώ οσίου.

13/08/09 Εκπρόσωποι της φυλής των Δρούζων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων


Ο ΙΑΤΡΟΣ κ. ΧΑΛΗΛ ΑΝΤΡΑΟΥΣ ΜΕΘ' ΟΜΑΔΟΣ ΔΡΟΥΖΩΝ ΤΩΝ ΥΨΩΜΑΤΩΝ ΓΚΟΛΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΝ


Γρηγοριανόν (13-8-2009) / Ιουλιανόν (31-7-2009)


Την Πέμπτην, 13-8-2009, ο Μακαριώτατος εδέχθη τον εκ της κώμης Κούφρ-Γιασίφ της βορείου Γαλιλαίας ιατρόν, κ. Χαλήλ Αντράους, μέλος της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας, φίλα προσκείμενον τω Πατριαρχείω, μεθ' ομάδος 10 εκπροσώπων της φυλής των Δρούζων εκ της περιοχής των υψωμάτων Γκολάν της Συρίας, των διατελούντων προ του 1967 υπό Συριακήν, μετά ταύτα δε υπό Ισραηλινήν κυριαρχίαν. Ούτοι, κάτοικοι των υψωμάτων Γκολάν, περί τους 16.000, διαχωρίζονται των άλλων Δρούζων του Ισραήλ, 80.000 χιλιάδων περίπου.


Οι Δρούζοι ανά τον κόσμον αριθμούν περί το 1.500.000. Ούτοι ακολουθούν την Μουσουλμανικήν θρησκείαν με ωρισμένας ιδιαιτέρας διδασκαλίας της Δρουζικής ομολογίας. Ούτοι είπον ότι όλοι οι ζώντες εις την Συρίαν χαρακτηρίζονται ως «Άραβες Σύριοι», ουχί ως Μουσουλμάνοι, Δρούζοι η Χριστιανοί. Εγένετο εκτενής συζήτησις επί του ειρηνευτικού και συμφιλιωτικού ρόλου του Πατριαρχείου δια την θρησκευτικήν συμβίωσιν των λαών εις την Αγίαν Γην.


Εκ της ΑρχιγραμματείαςΟ Μακαριώτατος με τον κ. Αντράους & εκπροσώπους Δρούζων των υψωμάτων Γκολάν

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 65 επισκέπτες.