Τετάρτη, 21 Οκτ, 2020
Ιλαρίωνος του μεγαλομάρτυρος, Σωκράτους, Χριστοδούλου.

Newsletter Νοέμβριος 2012


 

«Ρωμηοσύνη»
 

    Μηνιαίο ηλεκτρονικό Newsletter

    Τεύχος 37, Νοέμβριος 2012


   ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα Εισόδια της Θεοτόκου
Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους  είναι τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά την 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή, καθώς αποτελεί τη βάση και την αρχή για όλη τη μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.
Για να αναγνώσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ.

  Η Μεγαλομάρτυς Αγία Αικατερίνη
Μεταξύ των ενδόξων μεγαλομαρτύρων τής χριστιανικής Πίστης διακεκριμένη θέση κατέχει η νύμφη τού Χριστού, Αικατερίνα, η πολιούχος τού θεοβάδιστου Όρους Σινά. Για την Αγία Αικατερίνη συνέγραψε ο αγιολόγος Συμεών ο Μεταφραστής στο εκτενέστατο «Μαρτύριο».
Για να αναγνώσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ.

Η Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη
Το νησί της Σύμης βρίσκεται μεταξύ Φρυγίας και Ρόδου, στους κόλπους της Μικρασιατικής γης. Στην «Ιλιάδα» του Ομήρου βρίσκουμε την πρώτη γραπτή μαρτυρία, όπου εκθειάζεται ο βασιλιάς του νησιού Νηρέας και η συμμετοχή του στον Τρωικό πόλεμο.
Για να αναγνώσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ.

Βίος και Συγγραφικό έργο του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως γεννήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου του 1846 στην Σηλυβρία της Τουρκοκρατούμενης Θράκης, από ευσεβείς και φτωχούς γονείς, τον Δήμο (Δημοσθένη) και Μπαλού (Βασιλική) Κεφαλά.
Για να αναγνώσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ.

 

«Έκδοση & Σύνταξη: Γραμματεία της «Ρωμηοσύνηs»
Επικοινωνήστε μαζί μας     Γίνετε συνδρομητές του Newsletter δωρεάν
Αυτό το ενημερωτικό Newsletter αποστέλλεται δωρεάν σε όσους έχουν κάνει εγγραφή μέσω του ιστοχώρου της «Ρωμηοσύνηs» www.romiosini.org.gr

 
Αυτό το μήνυμα πληρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων. *Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Οδηγία 2002/58/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) *Παρακαλώ δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.
Αυτό το e-mail εστάλη από τη«Ρωμηοσύνη»

www.romiosini.org.gr

 

   Διεύθυνση ιστοσελίδος: www.romiosini.org.gr  e-mail: [email protected]
        Ταχυδρομική Διεύθυνσις: Ταχυδρομικὴ Θυρίδα 30184, 100 33 ἈθήναPrint-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 99 επισκέπτες.