Τετάρτη, 19 Ιουν, 2024
Ιούδα του αποστόλου, Παϊσίου και Ζήνωνος οσίων, Ζωσίμου μάρτυρος.

16/12/2010 Η «Ρωμηοσύνη» στην εκδήλωση «Ιωάννης Καποδίστριας – ο Άγιος της Πολιτικής»


16/12/2010 Η «Ρωμηοσύνη» στην εκδήλωση «Ιωάννης Καποδίστριας – ο Άγιος της Πολιτικής»

Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επισημότητα η παρουσίαση της συλλεκτικής  - επετειακής έκδοσης «Ιωάννης Καποδίστριας – ο Άγιος της Πολιτικής». Την επιμέλεια του βιβλίου είχε ο κ. Ιωάννης Κορνιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΕΛΑΙΑ». Πρόκειται για ένα σπουδαίο πόνημα 728 σελίδων, το οποίο περιλαμβάνει 135 ανέκδοτες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια με τον γραφικό του χαρακτήρα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βλαντιμίρ Τσχιβισβίλι, ο οποίος, εκτός από οικοδεσπότης της εκδήλωσης, είναι και ένας από τις εννέα προσωπικότητες που προλογίζουν το βιβλίο.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Πρέσβη της Ρωσίας, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση  «ΕΛΑΙΑ» για αυτήν την πρωτοβουλία, στον Πρόεδρο του φορέα Αρχιμ. Γεώργιο Αλευρά και στον κ. Ιωάννη Κορνιλάκη. Ο Πρέσβης της Ρωσίας μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν φλογερός πατριώτης της χώρας του», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «είμαι βέβαιος ότι η στενή συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, με σκοπό την ευημερία των φίλων λαών των κρατών μας, για την δημιουργία ενιαίας και επιτυχημένης Ευρώπης για την οποία, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, ακόμα και τότε ονειρευόταν ο Ιωάννης Καποδίστριας».

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρέσβης του Βελγίου κ. Πιέρ Βαέσεν, ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Λορέντζο Άμπεργκ, ο Μητροπολίτης Κηφισιάς κ.κ. Κύριλλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, Ηγούμενος Αρχιμ. Αμφιλόχιος και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Τέλος την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «ΕΛΑΙΑ», Αρχιμ. Γεώργιος Αλευράς.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους ήχους πιάνου και κρητικής λύρας υπό τη Διεύθυνση του Μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργου Βούκανου, ο οποίος μελοποίησε 12 τραγούδια, τα οποία περιέχονται σε cd που συνοδεύει την έκδοση και έχει τίτλο «Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, η οποία και εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια τόσο στον κ. Ιωάννη Κορνιλάκη, όσο και στον Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «ΕΛΑΙΑ» Αρχιμ. Γεώργιο Αλευρά για τη σπουδαία αυτή προσπάθεια, καθώς και στο Μουσικοσυνθέτη κ. Γεώργιο Βούκανο για τα εξαιρετικά ακούσματα του μουσικού μέρους της εκδήλωσης.

 

Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»Η συλλεκτική  - επετειακή έκδοση «Ιωάννης Καποδίστριας – ο Άγιος της Πολιτικής»

Ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βλαντιμίρ Τσχιβισβίλι χαιρετίζει την εκδήλωση

Ο π. Γεώργιος Αλευράς, Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο.'Ελαία' κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του

Ο π. Γεώργιος Αλευράς, Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο.'Ελαία', ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βλαντιμίρ Τσχιβισβίλι και ο κ. Ιωάννης Κορνιλάκης

Η Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια της Μ.Κ.Ο. 'Ρωμηοσύνη'  Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου στην κατάμεστη αίθουσα

Άποψη από την αίθουσα κατά τη διάρκεια του μουσικού μέρους της εκδήλωσης

Η Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια της Μ.Κ.Ο. 'Ρωμηοσύνη'  κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου με τον κ. Ιωάννη Κορνιλάκη και τον κ. Γεώργιο Βούκανο

Ο Μουσικοσυνθέτης κ. Γεώργιος Βούκανος κατά την παρουσίαση του συνοδευτικού CD

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 48 επισκέπτες.