Κυριακή, 09 Αυγ, 2020
Θ ΜΑΤΘΑΙΟΥ. Ματθία απόστ., των εν Χάλκη 10 μαρτύρων.

23/11/09 Επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού κ. Αντωνίου Πασχαλίδη στο Πατριαρχείο


Το απόγευμα της Δευτέρας, 10ης /23ης Νοεμβρίου 2009, την 5ην μ.μ. ώραν, ο Μακαριώτατος εδέχθη τον Υπουργόν Βιομηχανίας, Τουρισμού, Εμπορίου και Ενεργείας της Κύπρου, κον Αντώνιον Πασχαλίδην, τη συνοδεία του Πρέσβεως της Κύπρου εις Τελ-Αβίβ, κου Αναστασίου Τζώνη και του Διπλωματικού Λειτουργού της Κύπρου εις την Παλαιστινιακήν Αρχήν κ. Δημοσθένους Τάκη.

Ο κ.Πασχαλίδης ήλθε εις το Πατριαρχείον εις το πλαίσιον επισκέψεώς του εις το κράτος του Ισραήλ. Ο Μακαριώτατος είπεν αυτώ μετά χαράς το «ευ παρέστητε», εξηγών αυτώ ότι το Πατριαρχείον είναι ο κληρονόμος όχι μόνον μιας πνευματικής κληρονομιάς, αλλά και φυσικής τοιαύτης, δηλαδή περιουσίας, εις ναούς, προσκυνήματα και μονάς και είναι ο εγγυητής της διατηρήσεως του χριστιανικού χαρακτήρος των Ιεροσολύμων και της Χριστιανικής ταυτότητος των Χριστιανών της Αγίας Γης, εργαζόμενον υπό τέσσαρας διαφορετικάς πολιτικάς κυριαρχίας και διαδραματίζον σπουδαίον σημαντικόν ειρηνευτικόν ρόλον εις την εξελισσομένην ειρηνευτικήν προσπάθειαν της Μέσης Ανατολής.

Ο Μακαριώτατος ανεφέρθη επίσης και εις την κατάστασιν της περιουσίας του Πατριαρχείου εις Κύπρον, εις την συντήρησιν και ανακαίνισιν της Εξαρχίας αυτού εκεί.

Ο κ. Υπουργός ανεφέρθη εις την ανάπτυξιν του καλώς εννοουμένου «θρησκευτικού προσκυνηματικού τουρισμού» μεταξύ Κύπρου και Αγίων Τόπων, εις Ισραήλ και Ιορδανίαν, ιδιαιτέρως δε εις την περιοχήν της Μαδηβάς, εν η ο μοναδικός δια την ιστορίαν και αρχαιολογίαν χάρτης της Αγίας Γης και πολλοί ακόμη αρχαιολογικοί χώροι.

Ο Υπουργός επέδωσεν εις Μακαριώτατον Κυπριακήν «μερέχαν, ήτοι μυροδοχείον «κουμ-κουμ». Ο Μακαριώτατος επέδωσεν αυτοίς μετάλλια των δύο χιλιάδων ετών του Πατριαρχείου και εικόνας του Παναγίου Τάφου.

Εκ της ΑρχιγραμματείαςΟ Μακαριώτατος, ο Υπ. Βιομηχανίας, ο Πρέσβυς κ. Τζώνης, η κ. Κατσούρη & ο κ. Τάκης

Ο Μακαριώτατος κρατά την προσενεχθείσα σε Αυτόν «μερέχα»

Ο Μακαριώτατος δίδει μετάλλιο του Πατριαρχείου στον Υπουργό Βιομηχανίας

Αναμνηστική φωτογραφία εκ της επισκέψεως του Υπ. Βιομηχανίας της Κύπρου

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 193 επισκέπτες.