Δευτέρα, 20 Μαϊ, 2024
Θαλλελαίου, Νικοστράτου και Αντιόχου μαρτύρων, Νικήτα και Ιωσήφ των οσίων.

12/10/2012 Τιμητική Διάκριση απο το Πανεπιστήμιο Titu Maiorescu του Βουκουρεστίου στον Διαχειριστή της Ρωμηοσύνης


Tην ανώτατη ακαδημαϊκή διάκριση Professor Emeritus της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Titu Maiorescu  του Βουκουρεστίου, τιμήθηκε ο κ. Πέτρος Κυριακίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του τομέα Ιατρικής του εν λόγω Πανεπιστημίου. Ο τίτλος αυτός προστίθεται  στην εξίσου ανώτατη τιμητική διάκριση Doctor Honoris Causa που έχει ήδη λάβει από το Πανεπιστήμιο ο κ. Κυριακίδης για το επιστημονικό, διδακτικό και ερευνητικό του έργο.

Η απονομή της ανώτατης ακαδημαϊκής διάκρισης στον κ. Κυριακίδη πραγματοποιήθηκε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Titu Maiorescu κ. Urs Iossif, σε μία λαμπρή και συγκινητική τελετή, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, στο αμφιθέατρο της Μαιευτικής Κλινικής ΡΕΑ.

Παρόντες ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, πρέσβεις, καθηγητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ιεράρχες, ο Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, εκπρόσωποι Δημοτικών Αρχών, καταξιωμένοι επιστήμονες, δημοσιογράφοι, φίλοι και φοιτητές του κ. Κυριακίδη που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο χαιρετισμός του Δ. Αβραμόπουλου

Χαιρετισμό απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά προς τον κ. Κυριακίδη: «Δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για το ιδιαίτερο επιστημονικό, κοινωνικό, ερευνητικό και πανεπιστημιακό σας έργο, το οποίο επί σειρά ετών προβάλλει την Ελλάδα πέραν των συνόρων της, σε μια φίλη χώρα όπως η Ρουμανία. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια έμπνευση το ακαδημαϊκό σας έργο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Ο χαιρετισμός του Ρώσου Νομπελίστα Ζ. Αλφιόροφ

Επίσης, θερμό χαιρετισμό απέστειλε και ο διάσημος ρώσος Νομπελίστας Φυσικός Zορέζ Αλφιόροφ, αναφέροντας προς τον κ. Κυριακίδη «Μέσα από την καρδιά μου, σας εύχομαι περαιτέρω μελλοντικές επιτυχίες στο επιστημονικό σας έργο. Σας εύχομαι υγεία. Να τη χαρίζετε στους ανθρώπους γύρω σας. Η αποστολή ενός επιστήμονα είναι να ανακαλύπτει κάτι καινούριο, άγνωστο για την επιστήμη και να μεταφέρει  τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους ανθρώπους γύρω του, στις επόμενες γενιές, στους μαθητές του. Για άλλη μια φορά σας εύχομαι μεγάλες επιτυχίες σ’ αυτόν τον τομέα και ευτυχία  στην προσωπική σας ζωή».

Η ομιλία του κ. Πέτρου Κυριακίδη

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Πέτρος Κυριακίδης, στην ομιλία του, υπογράμμισε: «Θα μου επιτραπεί να αναφέρω ότι από παιδί είχα μία έφεση, ένα  μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα υγείας. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πού οφείλετο αυτό. Ίσως να ήταν επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος. Ο πατέρας μου ήταν παιδοψυχολόγος και η μητέρα μου είχε σπουδάσει φαρμακοποιός. Πάντως το γεγονός είναι ότι από 13 ετών, άρχισα να μελετώ ιατρικά και άλλα βιβλία σχετικά με την υγεία. Πέραν αυτού, άρχισα να ερευνώ και να πειραματίζομαι. Εκτός των άλλων, με ενδιέφερε πολύ και ο έλεγχος του πόνου. Έψαχνα όπου μπορούσα, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς δεισιδαιμονίες. Αν συμφωνούσα το κρατούσα, αν διαφωνούσα το απέρριπτα. Έτσι μεγαλώνοντας, παράλληλα με τις σπουδές μου σε διάφορους τομείς της θεραπευτικής και της ιατρικής, είχε ήδη συσσωρευτεί μέσα μου σημαντική εμπειρία και γνώση.

Προτού να προχωρήσω, θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση. Χωρίς να παριστάνω τον ξερόλα. Αναφέρονται οι ασχολούμενοι σε κλασική ή συμβατική ιατρική, εναλλακτική ιατρική, συμπληρωματική ιατρική, αυτοθεραπευτική, ολιστική ιατρική, φυσική ιατρική κλπ. Ας μου επιτραπεί να εκφράσω την άποψη ότι η ιατρική είναι μία.  Δεν υπάρχουν πολλές ιατρικές και επιλέγουμε όπως μας αρέσει την μία ή την άλλη. Μία είναι η ιατρική. Και κορμός της ιατρικής είναι η κλασική ιατρική.

Οι διάφορες εναλλακτικές, ιατρικές και θεραπευτικές, εάν έχουν και εφ’ όσον έχουν αποτελέσματα, αποτελούν τμήμα της ιατρικής. Άλλωστε, η ιατρική δεν έχει διάφορες ειδικότητες;

Με τις λεγόμενες εναλλακτικές ιατρικές και θεραπευτικές, άρχισα να ασχολούμαι από τη δεκαετία του ’60. Π.χ. για την ομοιοπαθητική, σήμερα υπάρχουν πολλά φαρμακεία που διαθέτουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Την εποχή εκείνη, της δεκαετίας του ’60, αρχικά δεν υπήρχαν ομοιοπαθητικά σκευάσματα στα φαρμακεία, αλλά υπήρχαν ομοιοπαθητικά σκονάκια. Εξ όσων γνωρίζω, την εποχή εκείνη, υπήρχαν δύο μηχανές στην Ελλάδα για τη δυναμοποίηση, την παραγωγή δηλαδή ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, από τις οποίες η μία ανήκε σε μένα.

Όσον αφορά στη ρεφλεξολογία, και γενικά στις θεραπευτικές που έχουν σαν βάση τη διέγερση των κατάλληλων και ειδικών σημείων που υπάρχουν στον οργανισμό, υπήρξα εισηγητής σε πολλά σεμινάρια από τη δεκαετία του ’70, την εποχή που ούτε σχολές υπήρχαν, ούτε συγκροτημένα σεμινάρια και ήσαν σχεδόν άγνωστες.

Συνηθίζεται να ονομάζονται οι λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες, ενεργειακές. Η εμπειρία μου, ας μου επιτραπεί να αναφέρω, ότι με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι θεραπείες αυτές επιδρούν στο ορμονικό σύστημα και στις ουσίες οι οποίες ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα. Όταν λέω, ορμονικό σύστημα, δεν εννοώ μόνο την κλασική διατύπωση, αλλά και πολύ ευρύτερα, τις ορμόνες που ονομάζουμε ενδορφίνες, και οι οποίες, κατατάσσονται σε διεγερτικές, κατασταλτικές, αναλγητικές, αντιφλεφμονώδεις κλπ. Και όσες παρόμοιου τύπου ορμόνες δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη.

Όσον αφορά τα βλαστοκύτταρα, ενεργοποιούμενα με την κατάλληλη διέγερση, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αποκατάσταση διαφόρων προβλημάτων υγείας στον οργανισμό.

Ως προς τη λέξη «ενέργεια», είναι γνωστό από τη φυσική, ότι κανένα έργο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την καταβολή ενέργειας.  Επομένως, για οποιαδήποτε θεραπεία, κλασική ή μη, για να επηρεαστεί ο οργανισμός, να δράσει, να φέρει αποτέλεσμα, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενέργειας.  Χωρίς ενέργεια, δεν μπορείς ούτε το βλέφαρό σου να κινήσεις. Άλλωστε, είναι αυτονόητο και γνωστό σε όλους ότι ένας ακμαίος οργανισμός μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ανάμεσα στις έρευνες με τις οποίες ασχολήθηκα ήταν και η επίδραση  ενεργειών  υψηλών ταχυτήτων στην υγεία.  Με τη βοήθεια φίλων ηλεκτρονικών σημαντικής κατάρτισης, δημιουργήσαμε τρία μηχανήματα  σχετικά με την επίδραση των ενεργειών αυτών στον οργανισμό.  Πριν λίγα χρόνια, βοήθησα και μια γαλλική εταιρεία στη δημιουργία ενός παρόμοιου μηχανήματος. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών υπήρξαν πολύ αξιόλογα. Ευτυχής συγκυρία ήταν η συνάντησή μου με το νομπελίστα κ. Zορέζ Αλφιόροφ, η οποία οφείλεται στον καθηγητή κ. Γεώργιο Μάρκου, δημιουργό του Μουσείου Νόμπελ. Ο κ. Zορέζ Αλφιόροφ θεωρείται από τους μεγαλύτερους νομπελίστες στον κόσμο και στις έρευνές του στις ενέργειες υψηλών ταχυτήτων βασίστηκε η δημιουργία των cds, dvds και της κινητής τηλεφωνίας.  Στη συνάντησή μας στην Αθήνα περί τα τέλη Αυγούστου 2012, παρουσία και του μεγάλου ερευνητή γιατρού Misha Dubina, συμφωνήσαμε, καταθέτοντας τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, να ερευνήσουμε τη δυνατότητα θετικής επίδρασης στην υγεία ενεργειών υψηλών ταχυτήτων. Οι έρευνες θα διεξαχθούν στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Μόσχας του οποίου ο κ. Αλφιόροφ είναι και Πρύτανης» κατέληξε ο κ. Κυριακίδης ευχαριστώντας θερμά όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.


Πηγή υλικού:http://www.pro.com.gr/el/article/95/91659/



Ο Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο κ.Πέτρος Κυριακίδης Διαχειριστής της Μ.Κ.Ο.«Ρωμηοσύνη»

Αριστερά ο κ. Πέτρος Κυριακίδης Διαχειριστής της Μ.Κ.Ο.«Ρωμηοσύνη», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ.Σίμων Κεδίκογλου, ο Καθηγητής Μεταβυζαντινού Δικαίου στα Πανεπιστήμια Ρώμης και Βατικανού κ.Γεωργίου Μάρκου.

 Αριστερά ο Kυβερνητικός Eκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Έλενα Κουντουρά

Print-icon 




Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 49 επισκέπτες.