Τρίτη, 16 Ιουλ, 2024
Αθηνογένους ιερομ. Φαύστου μαρτ.

12/01/2011 H «Ρωμηοσύνη» σε εξωνοσοκομειακή μονάδα του Ψ.Ν.Α.


Η Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» βρέθηκε προσκεκλημένη στην κοπή της βασιλόπιτας στο Οικοτροφείο «Ιθάκη» στη Γλυφάδα, που αποτελεί μία από τις εξωνοσοκομειακές δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί) την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, η θεραπευτική ομάδα του Οικοτροφείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Πάζιος, ο Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Δημητροκάλης, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τσαντοπούλου, η επιστημονικά Υπεύθυνη,  Ψυχίατρος κ. Βασιλική Παντέ, ο Υπόλογος του Οικοτροφείου κ. Κωνσταντίνος Μαράκης, ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας και ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρουπόλεως.   

Μέσα σε κλίμα ευφορίας και ευχών για το νέο έτος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν στους πάσχοντες και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα.

Η Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου συνεχάρη τους εκπροσώπους του Ψ.Ν.Α. για την ευαισθητοποίηση και τη σημαντική τους πρωτοβουλία για την ίδρυση των εξωνοσοκομειακών δομών, ώστε να συνδράμουν τους ασθενείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς και για τον αγώνα που καταβάλλουν για τη συνέχιση αυτού του λειτουργήματος.   

Το Οικοτροφείο «Ιθάκη» αποτελεί εξωνοσοκομειακή μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί) και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος αποασυλοποίησης και κοινωνικής αποκατάστασης των ψυχικά πασχόντων. Εδώ και δύο χρόνια στεγάζεται στην οδό Αγίου Νικολάου 10, στην περιοχή της Γλυφάδας. Πρόκειται για μια στεγαστική δομή δυναμικότητας 12 ατόμων. Αυτή τη στιγμή στο Οικοτροφείο διαμένουν 12 γυναίκες, ηλικίας 55 έως 80 ετών, που αντιμετωπίζουν χρόνια ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Κύριοι στόχοι της δομής είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενοίκων, η ανάπτυξη της λειτουργικότητάς τους, η καλλιέργεια ικανοτήτων για αυτόνομη διαβίωση και η ομαλή προσαρμογή στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και εξασφάλιση κοινωνικής αποδοχής. Η θεραπευτική ομάδα που απασχολείται στο Οικοτροφείο αποτελείται από νοσηλευτικό προσωπικό σε 24ωρη βάση, ψυχίατρο, η οποία είναι και η επιστημονικά υπεύθυνη, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, εργοθεραπεύτρια, μουσικοθεραπεύτρια.

Στο Οικοτροφείο πραγματοποιούνται δραστηριότητες, οι οποίες επικεντρώνονται στην επίτευξη των στόχων που προαναφέρθηκαν. Οι κυριότερες από αυτές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις ατομικές (ατομική υγιεινή, φροντίδα εαυτού και προσωπικού χώρου, κ.ά.) και τις ομαδικές (ψυχαγωγικές έξοδοι, εκδρομές, εκκλησιασμός, κ.ά.). Οι δραστηριότητες  αυτές έχουν ως βασικό στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, δηλαδή την επανένταξη και ομαλή προσαρμογή στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και την εξασφάλιση κοινωνικής αποδοχής.    

 

Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»Από την κοπή της βασιλόπιτας στο Οικοτροφείο 'Ιθάκη'

Αναμνηστική φωτογραφία της Αναπληρώτριας Διαχειρίστριας της Μ.Κ.Ο. 'Ρωμηοσύνη' με την κ. Χαρίκλεια Μουλαβασίλη και τον κ. Κωνσταντίνο Μαράκη

Άποψη από το εσωτερικό του Οικοτροφείου 'Ιθάκη'

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 61 επισκέπτες.