Δευτέρα, 01 Σεπ, 2014
Αρχή της Ινδίκτου. Σύναξις της Θεοτόκου των Μιασηνών, και μνήμη του γενομένου εμπρησμού. Μνήμη Συμεών του Στυλίτου, αγίων 40 μαρτύρων παρθένων γυναικών και ασκητριών και Αμμούν του διακόνου και διδασκάλου αυτών, οσίου Μελετίου του εν όρει της Μυϊοπόλεως ασκήσαντος, Αγγελή νεομάρτυρος. Μνήμη της οσ. Μάρθας, μητρός του Αγίου Συμεών, και της οσίας Ευανθίας, και η Κοίμησις του Ιησού του Ναυή, και των αγίων μαρτύρων και αυταδέλφων Ευόδου, Καλλίστης και Ερμογένους. Ασπασίας παρθενομάρτυρος.
E-mail : info@romiosini.org.gr
 


24/10/08 - Η "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ" συμμετέχει σε Συνέδριο για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στην Κύπρο


Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και η Επιτροπή ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Κριμαίας του ιατρού θα πραγματοποιήσουν Διεθνές Ιατρικό και Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Η Ιατρική και Επιστημονική δράση του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Αγίου Λουκά Βόϊνο-Γιασενέτσκι - Θαύματα του Αγίου».

Στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί από 1 έως 2 Νοεμβρίου 2008 στη Λεμεσό της Κύπρου, θα συμμετάσχει η "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ" Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, διά της Αναπληρώτριας Διαχειριστού της, Θεολόγου - Φιλολόγου, κ. Αικατερίνης Διαμαντοπούλου.

Το Συνέδριο θα προσπαθήσει να αναδείξει την ιατρική και επιστημονική δράση του σύγχρονου Ρώσου Αγίου, Αρχιεπισκόπου Λουκά Βόινο-Γιασενέτσκι, ο οποίος υπήρξε καθηγητής της τοπογραφικής ανατομίας και χειρουργικής και ένας εκ των σημαντικοτέρων χειρουργών του 20ου αιώνα, που διακόνησε με αυτοθυσία τον πάσχοντα άνθρωπο και η διακονία αυτή τον οδήγησε στην Αγιότητα.   

Το Συνέδριο απευθύνεται σε κληρικούς, ιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, θεολόγους και εν γένει σε όσους διακονούν τον πάσχοντα άνθρωπο και στόχο έχει να σηματοδοτήσει μια νέα διαλογική σχέση μεταξύ Ιατρικής και Ορθόδοξης Θεολογίας.

Εκ της Γραμματείας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ"  Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 51 επισκέπτες.


active³ 4.9 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης