Τετάρτη, 19 Ιουν, 2024
Ιούδα του αποστόλου, Παϊσίου και Ζήνωνος οσίων, Ζωσίμου μάρτυρος.

24/10/08 - Η "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ" συμμετέχει σε Συνέδριο για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στην Κύπρο


Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και η Επιτροπή ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Κριμαίας του ιατρού θα πραγματοποιήσουν Διεθνές Ιατρικό και Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Η Ιατρική και Επιστημονική δράση του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Αγίου Λουκά Βόϊνο-Γιασενέτσκι - Θαύματα του Αγίου».

Στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί από 1 έως 2 Νοεμβρίου 2008 στη Λεμεσό της Κύπρου, θα συμμετάσχει η "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ" Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, διά της Αναπληρώτριας Διαχειριστού της, Θεολόγου - Φιλολόγου, κ. Αικατερίνης Διαμαντοπούλου.

Το Συνέδριο θα προσπαθήσει να αναδείξει την ιατρική και επιστημονική δράση του σύγχρονου Ρώσου Αγίου, Αρχιεπισκόπου Λουκά Βόινο-Γιασενέτσκι, ο οποίος υπήρξε καθηγητής της τοπογραφικής ανατομίας και χειρουργικής και ένας εκ των σημαντικοτέρων χειρουργών του 20ου αιώνα, που διακόνησε με αυτοθυσία τον πάσχοντα άνθρωπο και η διακονία αυτή τον οδήγησε στην Αγιότητα.   

Το Συνέδριο απευθύνεται σε κληρικούς, ιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, θεολόγους και εν γένει σε όσους διακονούν τον πάσχοντα άνθρωπο και στόχο έχει να σηματοδοτήσει μια νέα διαλογική σχέση μεταξύ Ιατρικής και Ορθόδοξης Θεολογίας.

Εκ της Γραμματείας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ" Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 58 επισκέπτες.