Δευτέρα, 06 Ιουλ, 2020
Σισώη του μεγαλομ., Φιλήμονος, Ονησίμου, Αρχίππου.

15/02/2010 Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Πατριαρχείο


Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εωρτάσθη εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εις την Ιεράν Μονήν της Παναγίας της Σεϊδανάγιας («Δεσποίνης Ημών»), την Δευτέραν, 2αν /15ην Φεβρουαρίου 2010.

Η Μονή αυτή είναι μία των είκοσι Μονών του Πατριαρχείου εντός της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων εις την Χριστιανικήν συνοικίαν, πολύ πλησίον του Πατριαρχείου, απέναντι του τεμένους Χάνκε, όπου πάλαι ποτέ ήτο το Πατριαρχείον, συνορεύουσα δυτικώς με την Ιεράν Μονήν της Αγίας Αικατερίνης και βορείως με την Ιεράν Μονήν του Αγίου Ευθυμίου.

Ο ναός της Μονής, εις τον οποίον και φυλάσσεται ιερά θαυματουργική εικών της Θεοτόκου, είναι αφιερωμένος εις την Υπαπαντήν του Κυρίου και διατηρεί αρχαιότατα αρχιτεκτονικά χριστιανικά στοιχεία. Βορείως του κυρίως ναού υπάρχει παρεκκλήσιον αφιερωμένον εις τους Αγίους Πάντας.

Εις την Μονήν διαβιούν περί τας είκοσι μονάζουσαι, απασχολούμεναι εις διαφόρους διακονίας εις το Πατριαρχείον.

Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής είναι η μοναχή Σεραφείμα, αναλαβούσα υπό του Πατριαρχείου την ηγουμενείαν προ τριετίας, μετά την απελευθέρωσιν του ναού εκ των οπαδών του πρώην Πατριάρχου Ειρηναίου και επιτελέσασα εις τον Ναόν αξιόλογον ανακαινιστικόν έργον τη επιστασία του αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου.

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εωρτάσθη με πανηγυρικόν Εσπερινόν αφ' εσπέρας, Κυριακήν της Τυρινής, και όρθρον και κατανυκτικήν θ. Λειτουργίαν την πρωΐαν της Καθαράς Δευτέρας, 2ας /15ης Φεβρουαρίου 2010, προεξάρχοντος του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, όστις και εκήρυξε τον θείον λόγον περί του δι' ημάς σαρκί νηπιάσαντος και τεσσαρακονθημέρου εις τον Ναόν του Σολομώντος υπό του Ιωσήφ και της μητρός Αυτού προσενεχθέντος και υπό Συμεών του Θεοδόχου εις τας αγκάλας βασταχθέντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις τους αθρόως προσελθόντας και πληρώσαντας τον Ναόν πιστούς.

Μετά την θ. Λειτουργίαν φιλόφρων ήτο η υποδοχή υπό της Καθηγουμένης μοναχής Σεραφείμας εις το ηγουμενείον.

Εκ της ΑρχιγραμματείαςΗ θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Σεϊδανάγιας

Η συνοδεία του Πατριαρχείου στην ιερά Μονή Θεοτόκου Σεϊδανάγιας

Αρτοκλασία στην εορτή της Υπαπαντής στην Ι. Μ. Θεοτόκου Σεϊδανάγιας

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αρίσταρχος στη θ. Λειτουργία

Το ευλαβές εκκλησίασμα κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττει το θείο λόγο

Εικόνα της ιεράς Μονής

Ο Σεβασμιώτατος διανέμει το αντίδωρο

Η καθηγουμένη μοναχή Σεραφείμα δεξιουμένη τη συνοδεία

Η καθηγουμένη μοναχή Σεραφείμα δεξιουμένη τους  εορταστές

Οι μοναχές της μονής δεξιούμενες τους εορταστές

Η ιερή εικόνα του τέμπλου και προσκυνήτριες της αγίας γης

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 150 επισκέπτες.